zondag 11 maart 2018

Bonsai. Pinus; een eerste ruwe vormgeving

Een boom die hier al verschillende jaren aan het rondzwerven is, ik denk van 2013-2014 zoiets. Nu gaat hem eindelijk een beetje vorm krijgen. Ruwe basis vorm, niet te veel naaldjes geknipt.

Het belangrijkste werk was de linker tak helemaal naar de andere kant brengen en zo tegengewicht creƫren voor het naar links hellend karakter van de boom. Eerst was er nog aan gedacht om helemaal loos te gaan en er een gewaaide stijl van te maken maar dat hebben we toch maar niet gedaan. Beter een beetje braver ontwerp, meer balans.


Ook niet te veel moeite gedaan om de naaldjes te knippen, gewoon richting gegeven met de bedoeling weer een jaartje goede zorgen. Dit wekt ook de indruk van een ongebalanceerde boom, doordat de linkse tak meer naalden heeft lijkt deze zwaarder en trekt het geheel naar links. Dit moet in de komende jaren door naaldjes plukken en kaarsen breken gelijk komen.
 Voila als de boom goed reageerd, veel nieuwe knoppen een sterke nieuwe scheuten, dan wacht hem in het najaar of de late zomer een flinke opkuis beurt.Ondertussen al op zijn plaatske in de serre.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten