donderdag 15 november 2018

November in de tuin.

November in de tuin. Wat is er leuker dan een weekendje in je tuin werken? Zeker nu, de temperaturen zijn ideaal, het heeft een beetje geregend, de grond is vochtig, we kunnen planten. En af en toe schijnt de zon weelderig over de kleuren van de herfst.


Ik heb hier dit weekend bolletjes verplant van de kwekerij naar de tuin, vooral buxus en één taxus. Dit zijn meestal planten die ik in klein formaat gekocht heb en nu uitgegroeid zijn tot stevigere planten. Echt strakke bollen zijn het nog niet maar na een paar jaar zijn ze op en top.


Links op de foto boven staan er zo drie. Deze staan daar een jaar of drie vier? En zijn toch al goed op weg om mooie bollekes te worden.

Onder tussen krijg ik ook meer plaats vrij om mijn stukje wortel doek uit te breiden en netjes af te bakenen. Dit hoort bij de bonsai kwekerij. Dit stukje word gebruikt om jonge planten op te kweken, dat zijn dan eerste of tweede jaar zaailingen. Deze moeten meestal gewoon even doorgroeien en kunnen rustig blijven staan. Een stukje doek op de grond is hier ideaal voor.

De bonsai heb ik nog een, misschien, laatste keer vloeibare voeding gegeven, superthrive. En ook alleen de coniferen en dennen. Loofbomen zonder blad hebben niet zoveel nodig, het is wel belangrijk dat ze niet uitdrogen. Hier bij ons is dat zo rond de één keer per week gieten.
Voor de rest veel genieten van al dat moois. Het is moeilijk om hier nu rond te lopen en de camera niet boven te halen.


Pseudocydonia


Berberis


Berberis


Crataegus


detail tuin


sunset onderweg naar huis


bonsai tafels


Acer buergeranium


Zo, de volgende keer meer tuin en ook een beetje bonsai, de loofbomen zijn aan de beurt.

Groeten!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten