vrijdag 9 november 2018

bonsai: Juniperus squamata styling

Een jeneverbes die hier al een tijdje aanwezig is op de kwekerij. Vaak word hij een keertje goed verzorgd, in draad gezet en het dode hout gepoetst om dan weer lang vergeten te worden. Met gevolg weer helemaal van voren beginnen. 



Hij is ooit aangekocht bij ginkgo bonsai center in Laarne en vrijwel meteen erna onvakkundig met een grote frees voorzien van een shari. Dit is het dode hout van onder langs de stam naar boven. hierdoor had de boom nog al een onnatuurlijke uitstraling gekregen en werd hij een beetje vergeten. Niet erg want groeien heeft hij altijd blijven doen. En zoals in vele gevallen heelt de tijd alle wonden. Het dode hout is gaan rotten en kreeg een meer natuurlijk voorkomen.


Op de foto boven kan je zien dat er er vroegere takken tevoorschijn zijn gekomen en er zijn ook gaten die voor schaduwplekken zorgen en het geheel zo meer diepte geven.


Iets hoger op moet er nog wat meer karakter gecreƫerd worden.
Het geheel ook eens zuiver borstelen en insmeren met yin-vloeistof.

Groeien doet deze altijd goed; een paar foto's hoe hem eruit ziet als hij een jaartje niet goed verzorgd is.




Nu hoop ik langs deze weg, of langs een andere weg een nieuwe thuis te vinden voor deze boom en hem in ieder geval al beter op te volgen. het is zeker een leuke boom, heeft weinig nodig. staat ook al jaren in zijn pot en blijft gewoon doorgroeien. Het loof is goed gezond, een heel klein beetje schildluisjes. Voor de rest geen problemen enkel de tijd om hem te knippen ontbreekt.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten