zondag 31 december 2017

grote voeten acer buergeranium.


Drietands esdoorn Acer buergeranium, wintersnoei en bedraden. Altijd eerst een takje knippen en vijf minuten wachten om te kijken als hij niet bloedt.
Een paar weken geleden bij Hotsumi geweest met onder andere deze buergeranium.
In de lente eens goed verpot met een nieuwe voorkant in gedachte. De boom reageerde goed op zijn verpotting, zoals altijd op alle werken.


De boom na zijn verpotting.


In de zomer kon dan zijn oude top verwijdert worden en de onderste takken een beetje bijgewerkt. In deze periode is dit niet zo goed zichtbaar. Het blad zit wat in de weg, dus het is altijd weer spannend als de bomen de herfst in gaan en de structuur goed bekeken kan worden.


Zo zag hem der uit na de snoeiwerken van de zomer.


En nog een foto van september.

Nu in de winter als hij zijn blad kwijt is kan er eens goed gekeken worden welke takken bewaard blijven en welke niet. De takken die blijven worden niet te kort terug gesnoeid om te kunnen bedraden. De oude wondes worden weer een beetje gekwetst en afgedekt met kneedbare wondpasta. Terug thuis even in de serre en klaar.
Is weer goed zo tot het voorjaar. Dan is het zaak om de draden niet laten in te groeien en volle zon te geven. Flink mesten, hij kan goed chemische mest verdragen, om weer uitbundig uit te schieten.
In de zomer weer herbekijken, terugsnoeien en bedraden.

Onder nog een paar foto's van zijn oude wondes en detail van het bedraden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten