zondag 7 januari 2018

Bonsai: Pseudocydonia


Kweepeer ook weer het eerste jaar na verpotten. Deze heb ik een iets andere hoek gegeven bij het planten. Hij kwam eerst nogal een beetje recht uit de grond, nu wat naar links hellend heeft hij een betere voet en komt hij veel natuurlijker uit de grond.Ook door de onderste takken te begeleiden met bamboestokken is er een betere verdikking bereikt. Dit is belangrijk voor de proporties van de boom, onder in de boom zijn de takken altijd dikker dan boven.


Op de onderste van de bovenste foto's kan je zien dat de onderste takken nogal slap en doelloos horizontaal groeien. Door ze te begeleiden gaan ze hoger dan de top en groeien ze sterker en steviger.


de boom na zijn verpotting in het voorjaar.

Een fijne boom om voor te zorgen deze. Groeit goed soms een beetje krullende bladeren, oorzaak is een schimmel waarvan ik de naam schuldig moet blijven. Dit is echter gemakkelijk te voorkomen door vroeg in het voorjaar te behandelen met een fungicide.

Kan lekker veel mest verdragen en drinkt graag. De langste scheut die hij dit jaar heeft gemaakt was 1 m 30 cm. Dit ver laten doorgroeien zal nog verschillende jaren moeten doorgezet worden in functie van dikkere takken onder in de boom en een betere wondovergroeiïng.


foto boven genomen met een klein beetje andere hoek. Misschien ook niet slecht?


Terug de tuin in, volgende patient.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten