zondag 15 april 2018

lenteLekker drukke lente is in het land. blijven verpotten, kijken wat het effect is van het verspenen van vorig jaar. planten van het veld verzamelen en misschien nog een yamadori? mooie foto's van ontluikende blaadjes.

Hier zijn we weer! Van alles gedaan ondertussen. veel verpotten: eerst de acers een stuk of drie en dan nog het prunus mahalebke. dan verder gegaan met de eerste jaars verspeende zaailingen, en ik moet zeggen in de meeste gevallen werkt het verspenen goed. vooral bij de acers en de appel bomen. de Zelkovas ook minder. Geen tijd gemaakt om foto's te nemen van de wortels, spijtig, maar het is dan zo boeiend dat je even alles vergeet.

Ook nog wat planten van het veld afgehaald en op gepot, zijn der al verschillende mooie bij, mooie voet.
Ook gestart met bemesten, een paar bollen abrakas en een paar korreltjes blauwe korrel (oppassen!). ook een keertje gegoten met super thrive.

Naar een lezing geweest van Theunis Jan Klein bij de Belgian bonsai association en dat was weer super interessant! Les biologie over problemen bij planten en hoe ze vroegtijdig te herkennen.

De kabudachi Crataegus is ook super spannend! Hij is goed vertrokken dus zijn voet kan verder bloot gemaakt worden, yeah, totaly cool dude......


Terug naar buiten nu, bey beyGeen opmerkingen:

Een reactie posten