zondag 21 januari 2018

Bonsai Crataegus yamadori, eerste knip. Yes


Vorig jaar er regelmatig op uit getrokken om planten te verzamelen. De meesten hebben goed gereageerd en kunnen uitgeknipt worden, eindelijk, eindelijk! Dat duurt altijd zo lang een zomer toekijken en niks doen.

Crataegus.

Die vind ik wel de sjiekste hier, kabudachi. Meerdere stammen en lekker grillige vormen van de meidoorn. Hij heeft niet veel gedaan deze zomer, een paar nieuwe scheuten niet meer. De rest is wel mooi groen geweest. De knopjes zijn ook wat rood, kan niet meer wachten.Dit is de boom vlak na het uitgraven.En dit zit er onder de grond, wauw. 
Boven en onder de boom in de zomer, niet echt lange scheuten gemaakt. Maar dat hoeft ook niet als hij zo stillekes kan blijven groeien is beter.
Collage over zijn laatste studio bezoek en nog wat foto's van verschillende kanten.

Hoe het nu verder moet zullen we wel zien. In de lente langzaam opbouwen, eerst onder de schaduw en dan als hij goed reageert naar wat meer zon. Mest ook stillekes beginnen en langzaam verder.
De nieuwe scheuten in ieder geval niet te ver laten doorschieten. Het is niet nodig om dikke harde scheuten naar boven te creƫren, snel bedraden is ook een must.

Echt sjiek deze 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten