donderdag 9 maart 2017

PSEUDOCYDONIA SINENSIS


Toch altijd weer één van de leukste momenten van het jaar. Je ziet het aan komen, de mooie bak die je een paar jaren geleden gemaakt hebt begint te rotten en uit elkaar te vallen. En eindelijk begint het voorjaar. De temperaturen worden zachter, knoppen beginnen te zwellen en er kan gegraven worden. Lekker die ouwe pot der af grond los rammelen zoeken naar de wortels, weer wat hoger zetten zodat de voet beter tot zijn recht komt en het geheel een steviger oog krijgt. Zeker deze kwam een beetje te recht uit de aarde.


Voila goed uitgepuzzeld bijgeknipt en gespoeld. Er zitten toch wel wat dikkere wortels aan de basis hoewel hem dan een beetje schuin komt te staan.


Ook weer dikkere korrel vanonder in de pot en zo naar boven dunnere en nog dunnere mengeling van vier delen akadama en één deel kiryu. Hierdoor krijgt de boom een goede drainage van zijn wortels en komt hij nooit te nat te staan.


Schoon nieuw vers bakske om te groeien!


Jaja zeker betere voet zo.


Hij staat dan wel schuin maar als de rechtse eerste tak naar onderen gebogen word en de top een beetje korter dan gaat het zeker beter worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten